Veckobrev v.11

Veckobrev v.11 13/3 – 17/3 2017

 

I måndags fick eleverna tillfälle att visa upp vad de kunde för fakta om fågeln Domherren. Vi fick för första gången pröva på att göra en egen green-screen film . Eleverna arbetade i grupper där en filmade och en läste fakta och en skötte figuren som skulle röra sig framför bilden. Att komma överens om vem som skulle göra vad och vilken fakta som skulle med var lärorikt. Vi tittade sedan på resultaten och konstaterade att alla grupper hade lyckats bra. Detta gör vi om flera gånger!

På tisdagen arbetade vi med veckans bokstäver som är Rr och Yy. Eleverna är bra på att kunna samarbeta i olika konstellationer varje gång. Däremot var det den här gången svårt att hitta på ord på bokstaven Yy. Collagen ser också ganska tomma ut på den bokstaven

På onsdagen arbetade vi lite praktiskt med något som börjar på y och det var i en lektion om grodans livscykel där ett av stadierna heter yngel. Vi har lärt oss lite fakta om grodor och hur de blir till från ägg, som kallas rom,  till groda via stadiet yngel och halvvuxen groda. Eftersom nu isen smält på sjöarna så har vi tagit bort isen på vår temavägg och istället fått ”vatten” . Grodorna lägger ägg  på våren i vatten. Våra grodor sitter på väggen vid vattnet.

På onsdagen fick vi också se fantastiskt duktiga elever som uppträdde på Talangfestivalen! De dansade, sjöng och spelade instrument. Som tack fick de applåder, diplom och varsin ros. Detta måste vi göra om nästa år igen!

I går var vi till Kulturum, Arlandagymnasiet, och där fick vi delta och sjunga de sånger vi övat som handlade om temat Flyga.

I dag har regnbågarna varit till biblioteket och fått sina egna bibliotekskort . Nu kan ni med föräldrarnas hjälp låna så mycket böcker ni vill och läsa hemma. Vi har skickat med tillbaka en kopia på era ansökningar ifall ni inte kom ihåg koden till bibliotekskortet.

I dag har vi också fått in era läxor och gått igenom hur många ordet ” EN” ni hittade i boken . Att skriva det ordet och antal ni hittade var meningen i den röda boken. Hoppas att några av eleverna har försökt läsa lite själva. I dag får ni med ett nytt ord att leta efter.

Nästa vecka: På tisdag är det studiedag och eleverna är lediga från förskoleklassen . Fritids är öppet för de som har behov av omsorg.

En lapp om påsklovet har lämnats ut och lämna in den till fritids senast fredag den 24/3.

På fredag 24/3 är det idrott igen . Glöm inte att alltid skicka med loggbok och läsläxan  på fredagar.

Den här veckan har många i personalen varit sjuka. Vi tackar Disan och Veronica som hjälpt oss.

Trevlig helg! Åsa Annika Stephanie Daad Carina Felix


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *