veckobrev v.12

Veckobrev v.12  20/3 – 24/3 2017

 

I måndags pratade vi om vårdagjämningen , att dag och natt är lika långa, och hur man firar vårens ankomst i olika länder. Vi såg också en film om ett syskonpar där flickan hade down  syndrom , och vi pratade om att vi alla är olika och unika . Vi berättade om att vi uppmärksammar olikheter och att vi på onsdagen skulle försöka komma ihåg att ha olika slags strumpor på oss för att vi gillar olika. Vi arbetade också med att dela upp tal på olika sätt. Det var knepigt att förstå så det ska vi göra mer övningar kring.

På tisdagen var det ingen förskoleklass men fritids uppmärksammade också ” Rocka sockorna” med skapande kring detta.

 

I onsdags började en ny flicka i raketens förskoleklass. Hon heter Amina. Vi hoppas hon ska trivas här med oss.

På onsdagen gjorde vi våra videungstavlor färdiga.  Videung börjar på ”V”, som är en av veckans två bokstäver. Den andra är ”Ä”. Tavlorna är målade på papptallrik med kvistar och popcorn fastklistrat på. Vi kombinerar detta med att också sjunga ” sov du lilla videung”.

Som ett led i värdegrundsarbetet, så diskuterade vi i EPA- modell, ett dilemma om hur man gör om man råkat ta sönder något för någon annan. Vi såg en film ur utbildningsradions serie ” Ugglan och kompisproblemet” . Att lära sig säga förlåt på riktigt är viktigt!

På torsdagen arbetade vi med vårt bokstavsarbete i grupper.

I dag , fredag , har det varit idrott igen och vi har lyssnat på de elever som läst läsläxorna själva och vi har delat ut nya läsläxor. Att försöka läsa själv med stöd av någon där hemma är roligt och lärorikt. Man kanske kan mer är vad man tror? Pröva att läsa boken många gånger.  Vi har också fått bokstavshäften att arbeta i .

 

Glöm inte att ställa om klockan i helgen till sommartid!

Vi påminner också om att se till att skicka med frukt till förmiddagen.

 

Trevlig helg! Åsa Annika Stephanie Carina Daad Felix

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *