Veckobrev v.13

Veckobrev v.13 27/3 – 31/3 2017

 

Så har vi kommit till sista veckan på månaden mars, den första vårmånaden. Tiden går så snabbt!

På måndagen jobbade vi praktiskt med att förstå hur man kan dela upp ett tal på olika sätt. Vi förstår alltmer ju mer vi övar.

På tisdagen arbetade vi med ”Veckans bokstäver” som är Hh och Tt. Vi hittade många ord tillsammans när vi spånade . Collagen blev fulla med bilder på hundar, hästar, händer på H och träd, tröjor, tomater på T.

Det var denna gång lugnare , även i den grupp som spelade spel. Bra jobbat alla!

På onsdagen jobbade vi i EPA-modellen med att ta fram fakta om vårblomman Tussilago. Den heter ju också Hästhov på svenska. Fakta har vi samlat vid den stora, gemensamma tussilagon som vi tillsammans tillverkade med hjälp av våra händer. De blev väldigt effektfulla.

På onsdagen hann vi också jobba i våra matteböcker och där visat att vi nu kan dela upp tal på olika sätt.

På onsdagar träffas vi också för att sjunga tillsammans. Nu har vi börjat lära oss lite nya vårsånger som t.ex. Året går runt, Lilla Tussilago och Nu så kommer våren.

I går jobbade vi med värdegrunden och såg ett avsnitt av serien ”Ugglan och kompisproblemet”. Vi diskuterade om hur man säger ”Nej” om man inte vill något eller känner att något känns fel.

Vi var också i skogen en stund för att följa upp växlingarna i naturen . Vi har sett både tussilago och blåsippor.

I dag har vi lyssnat på alla som läst sin läsläxa och delat ut ett nytt ord och ny bok till nästa vecka. Den här veckan får alla leta efter ordet ”jag”. Eleverna har också jobbat i bokstavshäftet med att kunna forma bokstäverna rätt.

Idrott har vi också haft . Den här veckan har de haft hinderbana och övat på sin motoriska färdighet.

Nästa vecka: På torsdag 6/4 ska vi till Kulturum på teater. Vi kommer att äta lunchen lite senare den dagen men slutar ändå som vanligt kl.13.00

 

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Stephanie Felix Carina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *