Veckobrev v.14

Veckobrev v.14  3/4 – 7/4 2017

 

I måndags berättade eleverna om hur de hade lurats på första april. Någon hade tejpat under vattenkranen och någon lurats och sagt att man var sjuk. Vi pratade om att bara luras den 1/4.

Den här veckan har vi också pratat om varför man firar påsk enligt den kristna traditionen. Vi har  pratat om ägg och att det betyder nytt liv. Vi har sjungit sånger om påskkärringar och om att  ”alla har vi varit ägg ”.

I tisdags arbetade vi med veckans bokstäver som den här veckan är Kk och Qq . Stackars Q.. vi kunde inte många ord på den bokstaven . Annat var det med bokstaven  K. Flera spalter med ord fylldes lätt på tavlan. Ett av orden var ”Ko”.  På onsdagen var vi på utflykt till den närbelägna bondgården Droppsta gård för att där titta på kor i verkligheten . Vi upptäckte att korna hade fått kalvar som gick omkring och diade . Två tjurar fanns det också på gården . Vi såg en film på youtube där vi fick höra mycket fakta om kor. Intressanta saker att ta del av tyckte eleverna. Nu har vi samlat fakta på väggen i klassrummet.

 

På vägen till bondgården upptäckte vi också att både krokus och snödroppar blommar för fullt i rabatterna.

I går såg vi ett avsnitt av ”ugglan och kompisproblemet” från UR. Där diskuterades om att det inte är bra att avbryta. Vi hade egna diskussioner om detta i klassen . Efter frukten gick vi på en dansföreställning på Kulturum som hette ”cykla bak å fram”.

I dag har vi samlat in elevernas läsläxor och ord. Ny läsläxa delas ut efter påsklovet.

 

Nästa vecka: PÅSKLOV. Ingen förskoleklass .

Vi ses tisdag den 18/4 kl.8.10 som vanligt. På onsdag den 19/4 tänker vi arbeta med bokstaven ”G”. Eleverna uppmanas att ta med ett eget gosedjur som de ska få presentera för varandra. Vi övar oss då i att tala inför grupp.

Skicka gärna med tidningar att klippa ur till våra collage. Våra är sönderklippta och vi behöver nya. Tack på förhand.

 

Vi önskar alla en trevlig helg och ett skönt PÅSKLOV!

Åsa Annika Stephanie Carina Felix Daad


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *