Veckobrev v.16

Veckobrev v.16  18/4 – 21/4 2017

 

Hoppas att ni alla hade ett skönt påsklov. Det var kyligt väder och det kändes nästan lite vintrigt ute men skönt att kunna ta det lite lugnare.

Eleverna har berättat om påskjakter, godisätande och lek med kompisar.

I tisdags arbetade vi med ”veckans bokstav” som är Gg. Vi kunde hitta på många ord som började på ”G”. Det var bl.a. godis, glass gul, grön, gammal, gumma, gubbe, groda och gurka. Även collagen var lätta att fylla med bilder . Vi önskade att få lite veckotidningar att klippa ur men ännu har vi inte fått påfyllning. Det går ju bra med reklamblad och annat bara det finns bilder att klippa ut.

På onsdagen hade de flesta eleverna med sig varsit gosedjur. De fick då öva sig i att tala inför en grupp. Att kunna berätta om sitt gosedjur och öva sig på att vara en lyssnade publik. Alla berättade om vad djuret hette, vem de fått det av, när man hade fått det och hur man lekte med den. Alla var jätteduktiga. Vi knäppte kort på gosedjuren . Bilder finns på bloggen. Vår adress till bloggen är www.tingvallaskolansförskoleklass.se. Titta gärna in för att där kunna läsa veckobrevet och se på bilder från verksamheten.

På onsdagar träffas båda förskoleklasserna för att sjunga tillsammans. Vi sjunger vårsånger som t.ex. lilla tussilago, blåsippan ute i backarna står och rörelsesången: nu så kommer våren. Vi fick också lära oss en sång om att vi vill spela fotboll.

I går åkte vi till Stockholm med pendeltåg för att besöka Kungsträdgården och se på alla blommande körsbärsträd. Det är magiskt med allt rosa! Vi åt vår frukt där innan vi åkte tillbaka för att på skolan äta lunch.

I dag har vi haft idrottslektion och skrivit i vår loggbok om vårt gosedjur. En ny läsläxa har delats ut och även ett nytt ord att leta efter. Veckans ord är ”Du”.

 

Nästa vecka: På måndag den 24/4 kl.18.30 är ni inbjudna  till föräldrasamråd i skolans matsal. I onsdags delades det ut enskilda inbjudningar till detta möte. Anmäl till Helena om ni kommer att delta.

Vi kommer att fortsätta temat ”våren” och bl.a. prata om fjärilens livscykel  och även ta upp och prata om valborg och valborgsmässoeldar.

På gång: måndag den 1/5 är vi lediga från skolan. Skola och fritids är stängt.

Torsdag den 11/5 planerar vi att åka till Skansen i Stockholm. Den dagen blir något förlängd. Mer information om detta kommer längre fram.

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Felix Carina Disan ( Stephanie har semester).

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v.16

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *