Veckobrev v.2

Veckobrev v.2  9/1 – 12/1 2018

 

Välkommen tillbaka efter jullovet! Hoppas att det var lugnt och skönt.

I tisdags hade många elever med sig plastfickan med ett jullovsminne i. De eleverna fick komma fram och inför kamraterna berätta om sitt jullovsminne och därefter fick de övriga tillfälle att ställa följdfrågor om minnet. Vi fick se att det bl.a. låg båtbiljetter, armband från lekland, reflex, sudd, halsband, flygplan och liftkort i plastfickan. Några glömde att fylla sin påse med något och till nästa gång kanske de behöver hjälp av föräldrarna att komma ihåg ”läxan”.

På språklektionen har vi i veckan arbetat med att lägga till ett ljud inuti ett ord såsom gå blir med ljudet ”R” till grå. Vi har också prövat på att ta bort ett ljud som finns inuti och få ett nytt ord.

Två dagar den här veckan har vi arbetat med att klassificera och gruppera olika saker. Vi har pratat om gruppnamn såsom möbler, siffror, färger och bokstäver. Vi har också fortsatt att jobba med mönster där vi både har fortsatt på ett påbörjat mönster men också prövat på att göra egna mönster. Det är roligt att jobba i matteboken även om det också kan vara jobbigt att vara fokuserad en längre stund.

I dag i loggboken har vi för första gången prövat på att själva skriva en text, utan att skriva av från tavlan. Vi har skrivit om ett jullovsminne. Vi har också sjungit vintersånger och Stephanie har bjudit på glass då hon slutar hos oss för att börja ett annat jobb. Vi önskar henne lycka till! Här i skolan har nu Meliha börjat arbeta hos oss. I Regnbågen har Bunyamin slutat och vi hälsar Savannah välkommen till oss.

 

Nästa vecka: På tisdag kommer båda förskolegrupperna att få börja ett samarbete med kulturskolan i ett bokprojekt på märsta bibliotek. Det kommer att fortgå vid tre tillfällen och däremellan kommer vi att arbeta med böcker i skolan.  Datumen som gäller för projektet är 16/1,   23/1  och  13/2.  Eleverna som går i Regnbågens förskoleklass börjar kl. 8.00 vid dessa tillfällen. Kom inte försent då vi har en buss att passa.

På gång: tisdagen den 6/2 besöker vi Skansen i Stockholm för att lära oss om hur djuren har det på vintern. Vi kommer att få ta del av kunniga guider som pratar med oss och vi går även runt och får titta på vissa djur. Den dagen börjar vi kl. 8.00 och beräknar vara tillbaka på skolan ca. 14.30. Vi tar med hamburgare och festis från skolan men man får ta med sig lite extra om man vill såsom smörgås, frukt eller bulle. Ej godis eller läsk.

 

Trevlig helg och än en gång välkomna tillbaka för en ny termin!

Åsa Annika Daad Carita Stephanie Meliha

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *