Veckobrev v.3

v.3  15/1 – 19/1 2018

 

Den här veckan har arbetet med ”Veckans bokstäver” startat. Vi börjar med att lista ut vilka bokstäver som är aktuella för veckan genom att se ett avsnitt ur UR-serien Bokstavslandet” och sedan gemensamt hitta på ord på dessa bokstäver. Den här veckan är det ”Ee” och ”Ll”. Flest ord hittade vi på ”L”. därefter jobbar vi i mindre grupper för att lära oss bokstäverna på olika sätt. Vi gör collage, arbetar i ipad och i varsin bokstavsbok.

 

På tisdagen fick vi vara med om ett spännande äventyr i biblioteket ihop med Maria och Malin från kulturskolan. Med hjälp av påhittighet, samarbete och mod kunde vi hitta bokstäverna som draken tagit ur böckerna. Vi fick sedan låna med oss några sagoböcker där vi stött på figurer ur på bokäventyret.

Vi har fortsatt arbetet i Bornholm med att jobba med övningar med ljud . Vi har jobbat med fyraljudsord och lagt till och tagit bort ljud och fått nya ord.

Igår arbetade även raketens elever med boken ”Barnen i kramdalen” som handlar om integritet. Vi läste boken och ritade bild till . Regnbågens elever fick höra sagan i förra veckan men har nu också skapat bilder till texten.

Vi har lekt leken ”Labyrinten” utomhus i snön. Att spåra en cirkel och sedan dela av i mindre ”tårtbitar” innan vi lekte kull i labyrinten. Rolig lek.

Nu när snön har kommit på vintern var det dags att se till att göra nya ”årstidsdockor” med rätt klädsel för väderleken. Dessa sitter nu på Tema-väggen där ”Vintern” syns ordentligt.

Terminens utvecklingssamtal är tisdag den 13/2 eller onsdag den 21/2. Samtalstider för respektive klass finns utanför klassrummet. Fyll i önskad tid så snart som möjligt. Ta kontakt med Annika eller Åsa om det är något ni undrar över.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Melli Carita


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *