Veckobrev v.4

Veckobrev v.4  22/1 – 26/1 2018

 

Denna vecka har vi arbetat med bokstäverna ”Bb” och ”Oo”. Vi följer samma struktur varje gång vi introducerar de nya bokstäverna så att eleverna ska känna sig trygga och veta vad som ska komma. Denna gång fungerade nätet bättre så att alla kunde jobba bra med programmet ”bokstavståget”. Det var ganska svårt att hitta bilder ur tidningarna på bokstaven ”O” men lärorikt och utmanande för fantasin och kreativiteten är det ändå.

På tisdagen var vi med om ännu ett äventyr på biblioteket med kulturskolan. Temat hette ”Djur som språkar” och vi följde en katt som hette Caramba som behövde läshjälp av oss. Vi stötte på både en häst , en björn och en pingvin på vårt äventyr. Vi fick göra bokstäver med kroppen, sätta ihop sammansatta ord, rimma och laga ett trasigt ord. I dag har vi arbetat vidare med äventyret och gjort en gemensam bild med bokstäver som vi dekorerat fint. Våra bilder vi gör till bokäventyret kommer så småningom att visas upp i biblioteket för alla att ta del av.

På idrotten i onsdags lekte vi lekar med träning av uppmärksamheten. Vi utgick ifrån ”veckans bokstäver” vid leken ”Land skepp och hav”. Vi lekte också ”Björnen sover” och dansstopp.

Igår, torsdag, arbetade vi med värdegrunden som tema. Vi läste sagan ”grodan och kärleken” och frågeställningen var ”Vem är viktigast i sagan” tycker du? Uppgiften  var sedan att rita i ”Läsloggen” de tankar de hade. Vi diskuterade sedan gemensamt  i klassen. Detta kommer vi att upprepa vid flera tillfällen.

I går gjorde vi också en EPA (Enskilt Par Alla) om ormen på vintern. Som skapande gjorde vi spiralormar med eget mönster.

I dag har vi förutom att skriva i loggboken också sjungit vintersånger tillsammans.

Rektor Helena bjuder in till frukostmöte onsdag den 14/2 kl.8.15 – 9.45 på Korallens fritids. Anmäl senast den 12/2 .

Glöm inte att fylla i tid för utvecklingssamtalet!

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Melli (Carita är sjukskriven några veckor)

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *