Veckobrev v.45

Veckobrev v.45 6/11 – 10/11 2017

 

Hoppas att ni alla hade ett skönt höstlov eller läslov som det också kallas.

I måndags var det roligt att träffas igen och då arbetade vi med värdegrunden och vi såg ett avsnitt av ”Ugglan och kompisproblemet” som handlade om att lyssna på varandra. Därefter fick vi tillfälle till att öva samarbete genom att göra ett grupparbete. Resultaten sitter på väggen utanför klassrummen. Lite svårt att komma överens var det i några grupper, men det får vi öva mer på vid ett annat tillfälle.

På tisdagen fick eleverna pröva på att mäta med olika saker. Att mäta en fönsterbräda med plastskedar eller med pennor ger olika som svar eftersom pennorna är längre än plastskedarna. Många bra reflektioner i diskussionerna om varför man får olika resultat.

 

Vi hade bra diskussioner om kläder när eleverna fick skapa en pappersdocka och klä på ”Höstkläder” på dockan. Dessa dockor sitter nu också på vår temavägg i klassrummet.

På idrottslektionen i veckan har vi haft en hinderbana där balansen fick övas. Uppvärmningen i ring sköts av eleverna som då övar sig att leda en grupp och även följa varandras rörelser. Som avslutning har vi alltid en avslappning då lugn musik spelas.

I går, torsdag, var vi till skogen för att se om vi kunde se några djur eller svampar. Några av myrorna i myrstacken var fortfarande vakna och vi hittade endast ett fåtal svampar som vi nu tagit in för att se om sporerna ramlar ur svampen . Vi har pratat om frön, blad och svampar och vid kastanjeträdet hittade vi några kastanjefrön och skal.

I dag har raketen varit till biblioteket för att få det egna bibliotekskortet. Regnbågen besökte biblioteket innan höstlovet. Spännande att följa ledtrådarna till ”ägget” där lånekorten fanns!

I dag har vi också börjat öva på Luciasånger. Den 13/12 firar vi lucia på morgonen i skolan och det är förskoleklassens ansvarsområde att stå för föreställningen . Eleverna kommer att få välja vad de vill klä ut sig till såsom tomte, stjärngosse, pepparkaka, tärna. Det är endast en Lucia och vi kommer att lotta den 1/12 bland de som önskar vara lucia.

Från och med nästa onsdag den 15/11 kommer vi i förskoleklassen att åka skridskor i ishallen på idrottslektionerna. Vi tycker att det är viktigt och roligt att kunna åka skridskor. Man behöver ha en hjälm(ej cykelhjälm) och skridskor med sig på onsdagar. Ni kan skicka med frukt /smörgås och ev. något att dricka varje onsdag. Packa skridskorna i en ryggsäck. Plastpåsar går sönder. Vi kommer att åka buss fram och tillbaka. Då det är kallt i ishallen behöver man ha överdragskläder och vantar är ett måste på isen. Sista skridskolektionen blir den 6/12

Nästa vecka: Barnboksvecka med ett lite annat innehåll på lektionerna. På fredag blir det maskerad i klassrummet och eleverna får klä ut sig till vad de vill. Under veckan kommer vi att ha olika ”sagofigurer” på besök . Det blir spännande.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *