Veckobrev v.46

Veckobrev v.46 13/11 – 17/11 2017

 

Hela denna vecka har vi uppmärksammat  den nationella Barnboksveckan och igår, den nationella läsdagen.

I måndags kom Pippi Långstrump på besök. Tant Prusselius,  som är föreståndare på barnhemmet i den lilla staden, kom också och hälsade på. Vi fick se på film hur Pippi bakade pepparkakor och vi fick också själva baka pepparkakor som vi sedan ska äta på Luciamorgonen. Degen hade gjorts av elever i årskurs 4 och de var också så vänliga och hjälpte till med baket. Tack så mycket!

 

På tisdagen kom Alfons Åberg och hans pappa på besök.

Vi fick höra saga och även se på en dramatiserad version av ”God natt Alfons Åberg”. På NTA fick vi mäta med samma material: trästickor. Lättare att göra en jämförelse när vi alla mätte med samma sak. Vi fick dock olika resultat ibland men i diskussionerna kom vi fram till olika förslag på varför det kan bli  så. Bra jobbat alla!f

På onsdagen träffade vi på Snövit och den” elaka” styvmodern som försökte förgifta Snövit med ett äpple.

Yasemin gjorde sin sista dag på praktiken idag och vi tackade henne för den här tiden och hon bjöd oss alla på glass. I ishallen fick alla sedan försöka åka skridskor efter bästa förmåga. Vi fick öva balansen rejält! Det blir bra att vi får tillfällen på onsdagar framöver att fortsätta öva oss i konsten att åka skridskor.

Igår, läste vi böcker om Mumintrollen. Muminmamman och Lilla My kom på besök och vi fick skapa ett eget Muminhus och figur av kartong och papper. Vi såg också filmen ” Den osynliga flickan” som handlar om hur Muminfamiljen hjälper en flicka som är osynlig då ingen har brytt sig om henne.

I dag har vi avslutat ” Barnboksveckan” med att ha en maskerad och äta en fruktsallad som vi gjort av elevernas samlade frukter. Cruella de Vil var i skolan på jakt efter dalmatinervalpar med fläckiga pälsar. Som tur var så kunde Pongo och övriga valpar klara sig ifrån henne.

Nästa vecka:  På tisdag ska vi besöka ”Biokällan” för att där se en teater med Kulturskolan som handlar om barnboksfigurerna ”Lasse-Maja”

På onsdag: Ta med skridskor och hjälm då vi åker skridskor på idrottslektionen.Skicka gärna med frukt/smörgås och något att dricka.Det är kallt i ishallen så se till att ha överdragskläder och vantar är ett måste på isen.

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *