Veckobrev v.47

Veckobrev v.47  20/11 – 24/11 2017

 

I måndags under värdegrundslektionen fick vi se ett avsnitt ur UR-serien ” Ugglan och kompisproblemet”. De tog upp problemet att man ska ”Hålla det man lovar”.  Vi fick också öva på att säga snälla och positiva saker till varandra när vi lekte leken ” Spindelnätet”. Att göra ”Vädermassage” på varandra upplevdes också som positivt. Det ska vi göra flera gånger önskade några elever.

I veckan har vi på ”Bornholmslektionerna” gjort övningar där vi lyssnat efter första ljudet i ord och även sorterat ord efter begynnelsljud.

På mattelektionen i tisdags fick vi fortsätta på ett påbörjat mönster. Vi hade prickar till hjälp men det är viktigt att vara noggrann och inte slarva. På tisdagen gick vi också på promenad till ”Forum” där kulturskolans elever bjöd oss på sång, musik och teater om detektiverna ” Lasse och Maja”. Roligt tyckte våra elever.

I onsdags fick vi än en gång tillfälle att öva balansen på skridskor. Även om det är kallt i ishallen så är det roligt att åka och balansen och tekniken blir bättre och bättre. Vi har två onsdagar kvar den här terminen att fortsätta att träna skridskoteknik på. Glöm inte skridskor, hjälm, vantar och överdragskläder till onsdag 29/11 och onsdag 6/12.

I går hade vi NTA där vi fick pröva på att mäta med plastkuber och även räkna i tiotal. Det var lite lättare att mäta med kuber då man kunde stapla och sätta fast kuberna i varandra.

Vi har också pratat om flyttfåglar och varför vissa flyttar söder över. Vi gjorde en lärotriangel och med EPA- metoden tog vi reda på det vi ville få svar kring. EPA betyder : Enskilt Par Alla. Vi har nu skapat egna fåglar som nu flyger i formation mot varmare platser.

Hela veckan har vi också fortsatt med sångträningen inför Luciaframträdandet. Eleverna har pratat lite med oss om vad de tänker klä ut sig till och det ser ut som om vi får många tomtar i årets Luciatåg.  Lite information om Luciamorgonen: På morgonen den 13/12 träffas alla i stora skolan senast kl. 7.45 och föräldrar hjälper sina barn med lucia-kläderna.  Efter sångframträdandet inför hela skolan bjuds förskoleklassens föräldrar och elever på fika i matsalen. Eleverna bjuder på hembakta pepparkakor .  Vi beräknar att firandet håller på till ca.9.30. Ta kontakt med Annika eller Åsa om ni undrar över något.

Nästa vecka: På fredag 1/12 öppnar vi första luckan i adventskalendern och vi börjar med adventssamlingar.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *