Veckobrev v.47

Veckobrev v.47  21/11 – 25/11 2016

 

I måndags fick eleverna göra en tomte med långt skägg. För varje dag i december så blir skägget kortare när det klipps av. På julafton är allt skägg borta!

img_3502

 

På ”Jämföra och mäta” fick eleverna tillverka en egen mätsticka av papper och jämföra med att använda kuberna. Pappersremsan kunde böjas runt t.ex. ett bordsben.

På mattelektionerna har vi arbetat med EPA modellen. Vi har klassificerat och grupperat och sedan diskuterat parvis och i grupp hur vi tänkt och varför vilka hör ihop. Det kunde röra sig om kalla saker, röda saker, djur med fyra ben o.s.v. Många bra tankar och diskussioner

I Bornholm har vi arbetat med att lyssna efter det” sista” ljudet i ett ord.  Det är lättare att höra det” första” ljudet tycker de flesta.

I onsdags fick vi pröva på att skriva en gemensam saga. En saga med en början ,en handling och ett slut. Sedan fick vi illustrera med bilder. En bra övning för samarbete.

img_3504

 

På torsdagen var det busskurs med busschauffören Jeanette från Arriva. Hör med eleverna vad de kommer ihåg från kursen.

img_3503img_3501

Nästa vecka: På måndag 28/11 kl.18.30 är det Öppet föräldrasamråd på Tingvallaskolan.

På tisdag 29/11 kommer vi alla att åka till JUNIBACKEN i Stockholm! Vi är jätteglada för denna möjlighet att få åka dit och uppleva sagans värld på ”riktigt”. Vi åker 8.10 (kom inte försent) och vi tar med lunch och frukt och dricka från skolan . Vi beräknar vara tillbaka ca.14.15.

På gång: Måndag den 5/12 kommer vi att besöka Märsta kyrka för att se på julkrubban ,sjunga några julsånger och fika i församlingsrummet.

Komihåg att lämna hälsouppgifterna som skolsköterskan bett om.

Svara också på skolinspektionens enkät som ni fick information om tidigare.

En inbjudan till Luciafesten kommer med som bilaga  till veckobrevet.

Onsdag den 14/12 ska all personal på utbildning. Vi vädjar till er att hämta eleverna så tidigt som möjligt om ni inte kan låta eleverna vara helt lediga från fritids denna eftermiddag.

Fritids vill också påpeka att de tänker åka till ishallen för att åka skridskor vissa tisdagar. De som ska få följa med får en egen inbjudan på hyllan i hallen . Man måste ha egna skridskor och hjälm för att få följa med.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carina Felix


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *