Veckobrev v.48

Veckobrev v.48 27/11 – 1/12 2017

 

Varje måndag jobbar vi lite extra med värdegrunden och med samarbetsövningar. Den här måndagen pratade vi om att våga säga ifrån om något känns fel. Att annars be om hjälp av en vuxen om man inte själv törs säga ifrån. Vi gjorde också en övning till musik som handlade om färger och former. Vi skrev också en gemensam dikt som vi har lämnat som bidrag till litteraturpriset. Det delas ut på Nobelsamlingen som Fsk.klasserna och årskurs 1 har den 8/12. De handlar fred och vänskap.

I tisdags fick alla besvara en trivselenkät med läshjälp av Daad och Stephanie. Den gjordes på nätet. Vi arbetade också sedan med matte på olika sätt. På ipaden fick eleverna träna på talen 1-10 och på NTA fick alla göra en egen mätsticka som de sedan fick använda till att mäta olika saker med.

På idrottslektionen i onsdags fick alla tillfälle att öva balansen på skridskor i ishallen. Det går bättre och bättre för varje gång. Nästa onsdag, den 6/12, så åker vi sista gången i ishallen, åtminstone för den här terminen.

I går hade vi diskussioner på mattelektionen om olika sätt att gruppera och klassificera saker. Man kan ju tänka på olika sätt. Inget rätt och inget fel.

Vi hade också avslutning på vårt hösttema där vi i grupper gjorde en EPA om Djur på hösten. Vi tog reda på fakta om ekorren, björnen och igelkotten. Vi gjorde lärotrianglar där vi skrev ned vad vi visste, vad vi ville lära oss och vad vi sedan lärt oss.

Idag börjar en ny månad och då börjar vi också att läsa vår adventsbok ” God jul lilla Lök”. Varje dag får en elev öppna en lucka i adventskalendern och leta reda på en pepparkaka med rätt siffra på.

Gemensamt öppnar vi också en lucka ur Friends-kalendern där ett uppdrag ges till oss som vi under dagen ska utföra. Mycket spännande!

I dag har vi lottat vem som blir årets Lucia. Fråga era barn vem det blev.

Som skapande har vi idag gjort en tomte med skägg att klippa av för varje dag som går. Den får eleverna ta med hem.

Nästa vecka: Vi kommer att ha adventssamling varje dag med lucköppning och sagoläsning. Vi kommer att öva luciasångerna varje dag.

Vi ser avsnitt av Julkalendern som heter ”jakten på tidskristallen”.

Skridskoåkning på onsdag 6/12. Medtag skridskor, hjälm, vantar och varma kläder.

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *