Veckobrev v.48

Veckobrev v.48 28/11 – 2/12 2016

 

På måndagen började vi med en kort samling innan vi tog bussen till Märsta centrum. Vi gick till kulturskolan där vi fick lyssna till  elever som sjöng, spelade instrument och som dansade för oss. Vi fick också sjunga lite grann.

I tisdags åkte vi iväg till Stockholm där vi besökte Junibacken. Detta som en del i vårt arbete med barnboksveckan som vi hade som tema nyss.Det var väldigt roligt att se alla glada barn som fick ta del av sagans magiska värld. Vi åkte sagotåget innan vi lekte i Pippi Långstrumps hus, i mumindalen och vid sagotorget. Alla kunde sedan återberätta vad de varit med om och vilka nya kunskaper de fått. Några nya sagor som de tidigare inte kände till var extra spännande, såsom Bröderna Lejonhjärta där draken sprutar eld. Mycket intryck som säkert kommer att bearbetas vid flera tillfällen.

img_1429img_1445img_1492img_1498

I onsdags tittade vi på bilder från utflykten och samtalade om vad vi upplevt tillsammans. Vi målade bilder och skrev text till.

Den här veckan har vi gått in i julmånaden december och då tillkommer några aktiviteter varje dag. Vi har öppnat adventskalender och tänt ljus och börjat läsa en saga om en pojke som kallas för lilla lök . Den boken läser vi ett kapitel ur varje dag fram till jul. Vi ser också på en digital julkalender där det handlar om no-projekt.

 

Vi har börjat i Bornholm med att analysera och höra de olika ljuden i ett ord. Vi jobbar med tvåljudsord till en början.

I matten har vi börjat arbeta med mönster.

Nästa vecka: På måndag 5/12 kommer vi att besöka Märsta kyrka för att se på julkrubban. Vi sjunger några julsånger och sedan fikar vi tillsammans i församlingsrummet. Kom inte för sent då vi tar bussen direkt på morgonen.

På fredag 9/12 har vi ingen idrott utan det kommer att vara en storsamling med tema Nobel.

Ta kontakt med oss om det är några frågor angående kläder till Lucia.

Den här veckan har Isak flyttat till en annan stad och därför slutat hos oss. Vi önskar honom lycka till i skolan i fortsättningen.

Lämna in hälsouppgifterna till skolsköterskan. Det är viktigt!

Till julpyssel här på skolan så behöver vi toarullar. Skicka med så mycket ni har! Tack på förhand.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carina Felix


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v.48

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *