Veckobrev v.5

Veckobrev v.5  29/1 – 2/2 2018

 

Denna vecka har vi arbetat extra mycket med bokstäverna Mm och Aa. På måndagen introducerade vi bokstäverna och jobbade på olika sätt för att känna igen och kunna forma bokstäverna rätt. Under veckan blev det mandala, hitta ord på bokstäverna vid vårt dagliga upprop och skapande som tillkom i arbetet med att lära känna igen bokstäverna. Även på ”Bornholm” i veckan har vi jobbat med att koppla bilder/ord till rätt bokstav.

På tisdagen jobbade vi med matematik och begreppen i veckan har varit ”Lika många”, ”en mer” och ”en mindre”. Vi har jobbat praktiskt och i matteboken och även kört lite ”Exit tickets” t.ex. Vad blir en mer än ”5”?

På onsdagen hade eleverna rörelsebana i idrottssalen och vi hann också förbereda lite inför utvecklings-samtalen med  enskilda samtal och övningar i matematik.

Som värdegrundsarbete kopplat till språkutvecklande arbete fick eleverna rita och ev. skriva i sin läslogg i går. Först fick de höra en halv saga och sedan rita och beskriva hur de tänkte att svaret blev på frågeställningen ”Hur fick de tag på mat”?. Vi läste sedan färdigt sagan och samtalade om elevernas beskrivningar de ritat.

Att lyssna på ett radioprogram om hur Abborren lever fick vi också göra. Vad vet vi om abborrar? Var finns de på vintern?  Vi vet nu att de finns i vattnet under isen. Vi har lärt oss några nya ord som : fenor, gälar och fjäll. Vi har också färglagt abborrar efter en färdig förlaga och satt upp våra abborrar på temaväggen i klassrummet.

I dag har vi förberett oss lite inför utflykten på tisdag till Skansen. Vi har gjort en mind map om vilka vilda djur det finns i Sverige och om vi tror att de är vakna eller om de sover på vintern. Vi får ställa frågor och få svar på tisdag om det vi ännu inte vet.

 

Nästa vecka:  Tisdag 6/2 börjar vi skolan 8.00. Vi åker buss och pendeltåg till Skansen i Stockholm. Vi har med hamburgare och festis till lunch.  Man får ta med lite extra matsäck om man vill. Vi beräknar vara tillbaka på skolan till kl. 14.15. Viktigt att inte komma för sent på morgonen!

På onsdag den 7/2 åker vi skridskor på idrottslektionen. Ta med skridskor och hjälm.

På fredag den 9/2 tänker vi åka till Sigtuna för att se om isen ligger på sjön. Vi tar bussen som går 8.30.

Glöm inte att fylla tid för utvecklingssamtalet!

Se till att det finns extra kläder att byta med då det är mycket blött på skolgården!

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Mellie

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *