Veckobrev v.6

Veckobrev v.6  5/2 – 9/2 2017

 

I måndags  arbetade vi med veckans bokstäver och nu vet eleverna hur arbetsmetoden går till och kan arbeta på ett bra och effektivt sätt.

På Bornholm har vi bl.a. lyssnat efter sista ljudet i ett ord och kopplat ljudet till en bokstav.

I tisdags var det så dags att ta buss och tåg mot Skansen, Stockholm. Vi såg fram mot att få lära oss en massa nya saker om djur och hur de klarar av vintern. Vår guide Jens gjorde oss inte besvikna. I ”skogens hus” fick vi se och känna på olika skinn från djur. Vinterpälsar är tjockare än sommarpälsar kom vi fram till. Vi såg päls/skinn från räv, rådjur, hermelin, kut, hare och björn. Därefter fick vi gå runt bland djuren och se vilka som var vakna och aktiva. Vi såg renen som låg och idisslade, älgen; som hette Tur och som gnagde på barken från träd, lodjuret på stenen , lappugglorna som inte kunde röra ögonen , vargarna som sprang runt på stigarna, berguven som satt högst upp i buren och några tamdjur som var vakna. Björnarna låg och sov i sitt kylrum. Vi fick en härlig dag med många intryck och på vägen hem var många elever trötta.

På onsdagen åkte vi skridskor i ishallen för att öva upp balansen. De flesta är nu jätteduktiga att åka. Vi kommer att åka skridskor på idrottslektionen två onsdagar till. Datumen är den 14/2 och den 21/2. Ta med skridskor, hjälm och varma kläder. Vantar är obligatoriskt.

Igår dokumenterade vi utflykten med hjälp av en mindmap  (tankekarta).Därefter fick eleverna rita en bild med text på det de kom ihåg från Skansen-utflykten.

Vi visade också en film om is-vett och vad man behöver ha med sig om man ska gå ut på isen. Hur gör man om isen ändå skulle brista? Vi såg också en film om detta.  Vi konstaterade att vi inte har några isdubbar, ispik eller räddnings-lina . I dag har vi varit till Sigtuna för att se om vi hittar någon livboj med räddningslina vid stranden.

Våra Årstids- människor på temaväggen fick skridskor och hjälm på sig i veckan.

 

Nästa vecka: På tisdag den 13/2 är det utvecklingssamtal för de som valt den dagen. Raketens elever träffas i klassrummet och Regnbågens elever i bildsalen , som ligger  vägg i vägg med regnbågens klassrum.

Trevlig helg! Åsa  Annika Daad Mellie


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *